Извод са састанка Извршног одбора Савеза Србије 04.04. 2015. године

Извод са састанка Извршног одбора Савеза Србије 04.04. 2015. године

ИЗВОД ИЗ ЗАПИСНИКА ( НЕПОТРЕБНО ИЗОСТАВЉЕНО )

Са састанка И.О. Савеза одгајивача голубова српских високолетача Србије одржаног 04.04.2015 године у просторијама Савеза са почетком у 15 часова.

Присутни: ( Регион 1 ): Сандуловић Никола, Ђурић Градимир, Живановић Живомир.
( Регион 2 ): Зубић Владимир
( Регион 3 ): Алексић Драган
( Регион 5 ): Муњиза Слободан
( Регион 6 ): Наранчић Живко
( Регион 7 ): Марковић Влладимир
( Регион 8 ): Рајичић Љубиша
( Регион 9 ): Хуберт Ненад
( Регион 10): Недић Иван
( Регион 11 ): Ловрић Александарђ
( Регион 12 ): Ђиновић Дејан
Одсутни: Пауновић Ратибор ( Регион 8 )

Предложени дневни ред:
1. Избор председника И.О. Савеза Србије
a) Избор подпредседника Савеза Србије
b) Избор секретара Савеза Србије
c) Избор председника такмичарске комисије
d) Избор председника дисиплинске комисије
e) Избор благајника Савеза
f) Избор техничког секретара Савеза Србије
2. Разно

Дневни ред једногласно је усвојен.

Састанак је отворио и њиме преседавао Г-дин Сандуловић Никола. Председавајући је обавестио чланове И.О. Савеза Србије да је 2015 година изборна година за све функције у Савезу Србије. Позвао бих чланове И.О. дадају предлоге по изгласаном дневном реду.

Тачка 1. Г-дин Живановић Живомир ( Регион 1): Предлажем Сандуловић Николу за председника И.О. Савеза због досадашњег успешног рада.
Г-дин Наранчић Живко ( Регион 6 ): Подржавам предлог Г-дина Живановића.
Г-дин Муњиза Слободан ( Регион 5 ): Подржавам предлог Г-дина Живановића и Наранчића.
Једногласно је изгласан предлог да председник И.О. буде Г-дин Сандуловић Никола у мандату од 4 године. Т.ј. до скупштине Савеза Србије 2019 године.

a) За подпредседника Савеза Србије једногласно је изабран Г-дин Ђурић Градимир у мандату од 4 године.

b) За секретара Савеза Србије једногласно је изабран Г-дин Алексић Драган у мандату од 4 године.

c) За председника такмичарске комисије једногласно је изабран Г-дин Зубић Владимир у мандату од 4 године.

d) За председника дисциплинске комисије Савеза Србије једногласно је изабран Г-дин Крстић Дејан у мандату од 4 године.

e) За благајника Савеза Србије једногласно је изабран Г-дин Ђурић Градимир у мандату од 4 године.

f) За техничког секретара Савеза Србије једногласно је изабран Г-дин Живановић Живомир у мандату од 4 године.

Г-дин Никола Сандуловић ( Регион 1 ): Захваљујем се на избору за председника И.О. Савеза Србије члановима И.О. Савеза Србије. Трудићу се да примењујем у пракси све нормативне акте Савеза Србије. Трудићу се уз вашу помоћ да се сва такмичења одвијају по важећем такмичарском правилнику Савеза Србије, без икаквих малверзација. Истрајаћу у томе да се прекршиоци, за време такмичења, процесуирају дисциплинској комисији и казне по дисциплинском правилнику Савеза. Не сме бити никакве дилеме да се сва такмичења одвијају по такмичарском правилнику и да сваки такмичар са оствареним резултатом буде адекватно рангиран. У нашем Савезу прваци могу бити и са 8-9 часова из свих општинских и регионалних Савеза. Поштујем сваки подстигнути резултат, труд и муку да се он оствари. Двоцифрени резултати, поготово они преко 12 часова су фантастични, али само ако су подстигнути у фер и коректном такмичењу. Али они нису „морање“ да би се био победник било ког такмичења. Захтеваћу од председника такмичарских комисија ( удружења, опстина, региона ) Савеза Србије да се организују тако да се сва такмичања одвијају у спортском духу и уз стриктно поштовање такмичарског правилника. Савез ћу водити домаћински. О финансијском пословању, као и до сада, морамо водити рачуна о сваком динару и све учинити да наши такмичари добију залсужено освојене награде. Апелујем на све наше чланове да покажу максималну толеранцију и покушају да поврате дух старих времена у голубарском дружењу. Овај Савез треба да буде савез часних и поштених људи и голубара.

Тачка 2. Г-дин Ловрић Александар ( Регион 11 ): Желим да Вас обавестим да је наш Савез отворио сајт Савеза одгајивача голубова српских високолетача Србије. На сајту ће бити приказиван живот и рад Савеза. Сајт ћу испред Савеза водити ја. Одмах да Вам скренем пажњу, да ће сајт бити огледало Савеза са коректним, релевантним и истинитим подацима. Позивам појединце, удружења, општинске и регионалне Савезе да ме контактирају на телефон (065/252-60-34) и својим прилозима помогну живот сајта. Адреса сајта – www.savezsrbije.rs

Г-дин Сандуловић Никола ( Регион 1 ): Обзиром да је у предходном периоду долазило до крађе голубова, молио бих Вас да пренесете у вашим срединама да се такви случајеви крађе голубова обавезно пријаве полицији, али и преко техничког секретара Савезу Србије. Као председник Савеза потрудићу се да својим ауторитетом убрзам откривање починиоца крађеи њихово процесуирање. Овлашћени савезни проценитељ ће узети учешће у таквим случајевима, и на суду, нашим члановима се наћи на услузи, и адекватно извршити процену покрадених голубова.

Састанак И.О. Завршен у 16:30 Часова

У Београду
04.04.2015. године

Председник И.О. Савеза Србије
Сандуловић Никола

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *